Spring naar hoofd-inhoud

Welkom op onze school

Wij heten u van harte welkom op onze school. Lees onze informatie en geniet van de foto's. Voor actuele informatie verwijzen wij ook u door naar onze facebooksite:  (klik hier)

Wie zijn wij?

Basisschool de Oostvogel,
een school waar dagelijks zo'n 44 kinderen van 4 tot 12 jaar samenkomen. In ons gebouw is ook het onderkomen van peuterspeelzaal 't Lammetje. De peuters komen drie ochtenden en werken ook samen met de kleuters. De school staat onder het bestuur van scholengroep Elevantio.
De Oostvogel is de ontmoetingsplaats van kinderen, leerkrachten en ouders waar met elkaar en van elkaar geleerd wordt.
Als leerkrachten voelen we ons verantwoordelijk voor het creëren van een sfeer waarin kinderen maximale kansen krijgen zich naar hun mogelijkheden te ontwikkelen.
Kenmerkend voor deze sfeer zijn: respect , veiligheid en "samen".    We willen dagelijks eigentijds en procesgericht werken met hoofd, hart en handen.

PaletO  

Afgelopen jaren zijn we van start gegaan met een nieuw onderwijsconcept "PaletO" genaamd.  Kenmerken van dit (eigen) schoolconcept zijn dat er veel ruimte is voor beweging, werken in "units', we werken volgens de principes van coteaching;  2 leerkrachten aan de slag met een groep kinderen! Naast dat kinderen erg groepsdoorbrekend, coöperatief en samenwerkend dienen te leren, willen we ook volop ruimte bieden aan de sociaal emotionele component. Dit doen we m.b.v. "Palet", onderdeel van "PaletO".

Kinderen hebben binnen dit concept ook ruimte om aan te geven wat ze zelf willen leren!  Tevens zal de ICT-component hier oolk een steeds belangrijkere rol in gaan spelen. Kinderen maken ook gebruik van chrome-books vanaf groep 4 en Gynzy.
Later in het schooljaar start ook groep 3.

Ons concept is een lerend concept!

Opleidingsschool

Wij zijn partner in Opleidingsschool Zuidwest; een partnerschap tussen pabo-HZ, mbo-Scalda en het primair en specialistisch onderwijs (speciaal basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en praktijkondewijs). Samen leiden we aanstaande onderwijsprofessionals op voor het onderwijs van de toekomst. Ons motto is samenwerken, verbinden en co-creëren!

 

Team basisschool de Oostvogel